Dziś: środa,
24 kwietnia 2024 roku.
Pismo społeczne, ekonomiczne i literackie
Archiwum 2015
Kolęda, kolęda!
Свято коляди


Заслужений артист України, доцент Микола Шумський

23 грудня в стінах Гоголівського корпусу НДУ відбувся святковий вечір польських і українських Різдвяних колядок та світової музичної класики під назвою «В очікуванні Різдва».

Першим виступив Молодіжний хор «Світич» НДУ імені М.Гоголя, у майстерному виконанні якого пролунали польські колядки «Серед нічної тиші», «Тиха ніч», «Ангел промовив», «Де Христос народжується» та інші. Серед виконаних пісень були також українські колядки та інші твори. Як завжди, неперевершено керували роботою хору заслужені діячі України, професори Людмила Шумська і Людмила Костенко .

Співорганізатором концерту стала Ніжинська спілка поляків «Астер». У своєму виступі президент Спілки Ф.Ф. Бєлінська привітала всіх зі святами Різдва Христового та Нового Року, відзначивши, що добре було б, якби всі християни зустрічали Боже Різдво разом, сидячи за одним столом. Значним досягненням також було названо те, що саме хор «Світич» в цьому році дарував музичні привітання в польському посольстві, зокрема на свято Дня незалежності Польщі – 11 листопада. Наостанок Ф.Ф. Бєлінська подарувала керівникам хору біографічний довідник «Поляки в Ніжині», випущений в цьому році.

Милували серце та душу твори світової класики, виконані на роялі. Зокрема, Вікторія Оленченко зіграла один із творів Фредеріка Шопена «Вальс» сі мінор. Були виконані і інші відомі твори видатного польського композитора.

Українські колядки виконав дитячий зразковий хор Ніжинської музичної школи «Сяйво» (художній керівник Сергій  Голуб).

На завершення концерту зачарував мелодійністю та віртуозністю виконаних творів зведений оркестр народних інструментів НДУ імені М.Гоголя та НУКіМ імені М.Заньковецької, керівником та головним диригентом якого був Заслужений артист України, доцент Микола Шумський.

Вечір колядок залишиться в серцях численної небайдужої публіки, а сподівання на краще додадуть зимовим святам чарівних, магічних, казкових нот.

Марія Наконечна
(
кандидат психологічних наук, доцент)

Передплатити „Dziennik Kijowski” можна протягом року в усіх відділеннях зв’язку України