Dziś: czwartek,
25 kwietnia 2024 roku.
Pismo społeczne, ekonomiczne i literackie
Archiwum 2019
Курси
Три незабутні тижні в Любліні

Цього літа приємною справою було скерування пані Яніни Якубів Спілкою поляків «Астер» м. Ніжина та Консульським відділом Посольства Республіки Польща в Києві на тритижневі курси з польської мови, історії та культури в Любліні, організовані в Центрі польських мови та культури для Полонії та чужоземців та профінансовані Міністерством національної освіти Польщі.

За свідченням пані Яніни, дуже змістовно та насичено були прочитані лекції та проведені семінари з таких дисциплін, як «Історія Польщі», «Відношення вчитель – учень у виховному процесі», «Праця з учнем, який має труднощі в навчанні», «Вступ до глоттодидактики», «Практичне вивчення польської мови», «Культура польської мови», «Методика викладання польської мови», «Методика праці з літературним текстом», «Ігри та забави в шкільній освіті», «Використання мультимедійних засобів у дидактиці» та ін. Кожен з викладачів був феєрично цікавою, харизматичною, досвідченою у викладанні особистістю, яка не тільки передавала зміст навчальних предметів, але й надихала, передавала любов до польських мови та культури.

В рамках курсів були організовані численні екскурсії. Особливо чудовими були відвідини палацу Замойських в Козлувці та Казиміжа Дольнего.

Завдяки сумлінній праці організаторів курсів ці три тижні стали справжнім здобутком нових знань, вражень, знайомств, неоцінимого професійного досвіду для кожного з учасників.

За минулі роки учасницями курсів стали багато членів Ніжинської спілки поляків «Астер» – Вероніка Мандрико, Валентина Пугач, Катерина Ровенчин, Марія Наконечна, Яніна Якубів та інші. Спілка поляків «Астер» уклінно дякує організаторам цих надзвичайно корисних курсів та Республіці Польща, які зробили можливим отримання важливого досвіду та розквіт українсько-польських стосунків. 

Марія НАКОНЕЧНА
(доцент Ніжинського державного університету)

Передплатити „Dziennik Kijowski” можна протягом року в усіх відділеннях зв’язку України