Dziś: piątek,
19 kwietnia 2024 roku.
Pismo społeczne, ekonomiczne i literackie
Archiwum 2013
Godziwy jubileusz
Гостомель відсвяткував 90-річчя поляка Леоніда Мальчевського (z nr 464)

Поляк Леонід Антонович Мальчевський народився в ніч з 24 на 25 грудня 1923 року. 28 грудня 2013 року в Центрі творчості дітей та юнацтва селища Гостомеля, де Леонід Мальчевський керує духовим оркестром «Фанфари», відзначили 90-річчя талановитого педагога-музиканта. Леонід Антонович також працює викладачем Ірпінської дитячої музичної школи. Діти його люблять.

За свій тривалий вік він дав путівку в життя багатьом талановитим музикантам. Його вихованці працюють у столичних і армійських оркестрах, успішно гастролюють за кордоном. Леонід Мальчевський – учасник Другої світової війни, відзначений багатьма нагородами, почесний громадянин Гостомеля.

На ювілеї з двогодинним концертом виступив оркестр «Фанфари». Ювіляр диригував оркестром, жодного разу навіть не присівши. Я поцікавився, який у Леоніда Антоновича рецепт довголіття. Виявилося, що Мальчевський обливається холодною водою. Харчується помірно, жирної їжі не любить. Віддає перевагу рибі, охоче їсть оселедці, картоплю з кислим молоком. Щодня випиває 30-40 грамів настойки власного виробництва. Леонід Мальчевський говорить, що харчується за рецептами польської кухні. Кинув палити ще у 1960 році.

Учитель музикантів продовжує працювати, хоча у нього зі здоров’ям уже не все гаразд. Є проблема із очима.

Колись дитячий духовий оркестр регулярно нагороджували путівками в санаторії і дитячі оздоровчі табори. Юні музиканти поверталися із грамотами і подяками. Леонід Антонович добре знає, що у дітей, які займаються музикою, формується позитивний життєвий ідеал. Педагог  робить усе, що в його силах, щоб виховати дітей нормальними людьми і гарними музикантами.

Проте оркестр потребує допомоги з боку і влади, і заможних людей.  

Анатолій ЗБОРОВСЬКИЙ

Передплатити „Dziennik Kijowski” можна протягом року в усіх відділеннях зв’язку України