Dziś: wtorek,
23 kwietnia 2024 roku.
Pismo społeczne, ekonomiczne i literackie
Archiwum 2014
Z życia ośrodków
Святкуємо у дружньому колі (z nr 479)

У цьому році святкування Дня Незалежності України стало особливим. Країна, незважаючи на російський тероризм, іще раз підкреслила, що вона незалежна. Урочистості проходили у всіх її куточках з особливою увагою і любов’ю. Гарним прикладом стала і Чернігівщина.

Традиційно, вже не один рік, 24 серпня Спілка поляків «Астер» є активним учасником обласного міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло» у Чернігові. Цього разу спілка підготувала номери художньої самодіяльності, виставку інформаційних видань і страви польської кухні.

Товариству приємно було отримати позитивну оцінку за гарну підготовку до свята від керівника департаменту культури і туризму обласної держадміністрації п. Мусієнка С.М.

Слова подяки за смачні страви польської кухні лунали з вуст присутніх гостей, радували слухачів і наші діти, які з любов’ю виконували польські пісні – Тарас Олійник, Оля Пархоменко, ансамбль «Гвяздечка». Гарно читала переклад шевченкового «Заповіту» польською мовою Мар’яна Полулях.

На святі спілка «Астер» з інтересом познайомилася з культурою інших націй, художніми витворами кераміки, вишивки, картин та виставкою різноманіття квітів. В парку працювали фонтани, люди відпочивали в святковому гарному настрої.

Для дітей і дорослих спілки, учасників свята, ми організували відпочинок на природі, де із задоволенням діти каталися на гойдалках.

У кінці святкування Дня Незалежності за збереження і популяризацію національних традицій та активну участь у фестивалі оргкомітет центру культури та туризму нагородив дипломами президента спілки та художнього керівника ансамблю «Гвяздечка».

У свою чергу, президент спілки подякувала за активну участь у святковій програмі дітям, вручила письмові подяки та солодощі. Особливо подякувала за проведену роботу з підготовки до свята художньому керівнику ансамблю, вчителю гімназії №16 п. Катерині Ровенчин. Учасники фестивалю «Поліське коло» залишились задоволені.

Дякуємо Господу, що свято пройшло цікаво, насичено, в мирній та дружній атмосфері.

Фелікса Бєлінська
(президент спілки поляків «Астер»)

Передплатити „Dziennik Kijowski” можна протягом року в усіх відділеннях зв’язку України